Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] WorldGuard - ramki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chcę jeszcze raz wzruszyć i wygłosić problem z worldguardem i ramkami, głównie chodzi o to, że worldguard nie zabezpiecza ramek.. wszystko testowałem z 30 razy, na każdych wersjach pluginu kompatybilnego z bukkitem. Testowałem na czystym worldguardzie z worldeditem, a on nadal nie zabezpiecza ramek.. nie wiem co jest, korzystałem z snapshotów.

http://maven.sk89q.com/repo/com/sk89q/worldguard/5.9.1-SNAPSHOT/

Żaden z nich nie był jednak działający z zabezpieczaniem ramek, wszystko testowałem bardzo wiele razy.. i nic. 

Powiem jedynie.., że nie chce od Was pomocy, żebyście mi podawali linki do innych pluginów, które zabezpieczają ramki. 

Typu FrameProtector, bo to jest zbędne.. i nie działało dokładnie z cuboidami. Więc poruszam ten temat kolejny raz, i chciałbym pomocy w tej sprawie. 

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

WorldGuard zabezpiecza ramki... mozliwe ze ty jesteś zalozycielem terenu/masz uprawnienie do niszczenia ramek.

Komenda to:

/rg flag <region> entity-item-frame-destroy

f

Opublikowano

Boże.. pierdolenie o dupie maryny, debilem nie jestem, żeby rozwalać ramki z permissią administratora.

Testowałem to z kolegą, który nie miał wgl, permissi, a mógł rozwalać itemy w ramce, a na terenie nie mógł.

PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

Chcesz mieć zablokowane ramki na calej mapie?

Użyj flagi z regionem __global__ ;)

#edit

Chyba ze ci chodzi o to,ze ten co ramkę,stworzyl moze ja nisczyc... Moze w LWC jest, nie wiem.

f

Opublikowano

Tak, chcę mieć zablokowane ramki na całej mapie. Nie mam pluginów, które się z tym kłócą..

Nie wywala żadnych błędów. Użyłem tej komendy co napisałeś, a i tak nie działa..

Opublikowano

Boże.. no chyba napisałem, czytaj trochę ze zrozumieniem, widać, że podstawówki nie skończyłeś.. trochę trzeba przeczytać, by zrozumieć, że nie chce żadnych innych pluginów. I powiem Ci tylko, jak możliwe to jest, że na serwerze.. xcr, jest plugin snapshot 5.9.1 worldguard, a ramki zabezpiecza, nie chce tego pluginu co podałeś..  Błąd jest ogółem znany, ale ja tutaj pytałem o snapshota, ;) Więc.. przeczytaj jeszcze raz co jest w temacie.

Opublikowano

podstawówki nie skończyłeś

Ba, ta wypowiedź nie świadczy o twoim rozwiniętej inteligencji

Hmm... Jeśli mówimy już o czytaniu ze zrozumieniem... Jak wiemy, bukkit dev pisze (oraz do kazdego pluginu) w snapshotach mogą występować liczne błędy

#Wow

#Szok

Nie oczekuj że specjalnie dla ciebie coś zrobimy/zrobią bo TY chcesz to, a nie tamto.

Jak chcesz, to zrób sobie specjalną wersję ''Bo chcesz xxx, a nie yyy"

Życie jest brutalne, ale jak "kuba bogu [...]"odpowiada,"[...] tak bóg kubie".

Jest możliwe. U xxx działa, u yyy nie działa. This is SnapShot

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Twoja wypowiedź jest właśnie przykładem, że zachowujesz się jak dziecko.. zdesperowane dziecko z dziewczyną na awatarze, który "lansuje", nevermind.. 

oczekuje pomocy, a nie wykonałem tutaj żadnego jebanego zlecenia.. żebyś mi coś zrobił i żebym Ci dupę lizał. W SNAPSHOTACH TAK.,

WŁAŚNIE TERAZ ŚWIADCZY TO O TYM, ŻE NIE PRZECZYTAŁEŚ, ŻE ZROZUMIENIEM TEGO, ŻE NA PEWNYM SERWERZE PO WPISANIU /WG VERSION WYŚWIETLA SIĘ SNAPSHOT! A TAK.. WŁASNIE MÓWIĘ O TYM, ŻE NA TYM SERWERZE DZIAŁA ZABEZPIECZANIE RAMEK. Już zrozumiałeś?

2e5xj5.jpg
Napisałem Ci w poście wyżej.. mówiłem o snapshocie pluginu worldguard.. pajacu. 
Więc jeśli masz tak pomagać, to wcale się nie wypowiadaj w tym temacie, bo oczekuje pomocy, wyraziłem się jasno? To nie jest zlecenie.. tylko prośba o pomoc.
Więc trochę rusz głową i idź się uczyć.

Co do twojego pluginu.. co podałeś, są informacje o zabezpieczeniu ramek, a zwykły gracz może je rozwalać -.-

Opublikowano

Wolę sobię do*bać B.R.O na avka, i jeździć po podstawówce ;f
Może się nawet wyświetlać do uja pana jakaś v.pro elo, czy inny snapshot.
Skup się, otwórz szeroko umysł i przeczytaj jeszcze raz

Porozmawiamy, jak będziesz dla mnie kimś. Jak na razie to jesteś dla mnie randomowym użytkownikiem, w dodatku zerem który nie umie wypowiadać się kulturalnie na publicznym forum.

Co do twojego pluginu.. co podałeś, są informacje o zabezpieczeniu ramek, a zwykły gracz może je rozwalać -.-

Sądząc po twoich tematach, przepraszam wszystkich tutaj ujętych za taką wypowiedz ale
nie jesteś w żadnym stopniu nawet na podstawce moich umiejętności, dla tego proszę. Naucz się czegoś.
Jeśli nie umiesz nawet skonfigurować prostego pluginu, gdzie chyba nie widziałem problemu żeby ktoś się skarżył na FP, to pozdrawiam serdecznie i szerokiej drogi.
Już okej... Nie umiesz... Ktoś ci pomoże...
Ba, ty nie umiesz nawet przyjąć do wiadomości że wiedza jest jeszcze większa, jaką posiadasz i że to ty posiadasz tą prawidłową, a my mamy ci wyczarować tak, żeby to ona była prawdą
Lekcja na dziś, nauczyć się min.:
- Kultury osobistej (Netykiety)
- Czytania ze zrozumieniem
- używania google.pl

@Edit nie jesteś nawet w stanie udowodnić, że to 100% był WG od ramek.

@2down

i nie jestem twoim kolega, byś mnie pouczał, i nie jesteśmy na ty

Nie ucz ojca dzieci robić

.. pajacu.

Jak uważasz się za takiego dorosłego pisząc

kończ swoje dziecinne zagrania

Zapraszam na ts, i pokaż jaki ty jesteś oh dorosły pewnie już ojcem albo i dziadkiem xD
=============================
@3down, to sobie nie wykminisz :|

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Twoja wypowiedź jest właśnie przykładem, że zachowujesz się jak dziecko.. zdesperowane dziecko z dziewczyną na awatarze, który "lansuje", nevermind.. 

oczekuje pomocy, a nie wykonałem tutaj żadnego jebanego zlecenia.. żebyś mi coś zrobił i żebym Ci dupę lizał. W SNAPSHOTACH TAK.,

WŁAŚNIE TERAZ ŚWIADCZY TO O TYM, ŻE NIE PRZECZYTAŁEŚ, ŻE ZROZUMIENIEM TEGO, ŻE NA PEWNYM SERWERZE PO WPISANIU /WG VERSION WYŚWIETLA SIĘ SNAPSHOT! A TAK.. WŁASNIE MÓWIĘ O TYM, ŻE NA TYM SERWERZE DZIAŁA ZABEZPIECZANIE RAMEK. Już zrozumiałeś?

2e5xj5.jpg
Więc jeśli masz tak pomagać, to wcale się nie wypowiadaj w tym temacie, bo oczekuje pomocy, wyraziłem się jasno? To nie jest zlecenie.. tylko prośba o pomoc.

Nie pomogę ci z WG ale jeśli używasz Skripta to da się to prosto zrobić.

Jeżeli chcesz plugin to pisz na jakimś forum, które takie zlecenia wykonuje albo poproś kogoś z mpc.

I wracając jeszcze do WG, mi tam na żadnej wersji ramki nie działały, a majnkraftowicze próbują mi do dziś tłumaczyć że w "ostatniej" wersji zostało to poprawione. No jego jasna mać, spece od siedmiu boleści ..

@up

Za to ty randomem nie jesteś? I jeszcze ta śmieszna grupa "mentor minecraft", no zlituj się panie. W dziale widuję cię rzadko i zazwyczaj nic mądrego nie piszesz.  No ale dopsz, kończę bo jeszcze do mnie się przyje*iesz.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Tłumaczę Ci kolejny raz, używam tego samego snapshota, co na serwerze xcr, a ramki się nie zabezpieczają. Tak powiem Ci szczerze, nie rozumiem twojej ostatniej wypowiedzi, którą jebnąłeś sobie w cytat na czerwono.

Co to twojego pluginu, konfiguracja pluginu.. ehh, chyba każdy kto nie jest głupi zawsze patrzy po consoli i cfg, żadne błędy nie wyskakiwały, a plugin mnie już kiedyś miał uratować, a nie zaskoczył swoim profesjonalizmem. 

Skarżę na plugin, tak masz rację, nie mogę? 

Yhm, sądząc po twoich wypowiedziach można stwierdzić, że nie wniosłeś nic do tematu poza zbędną kłótnią, i nie jestem twoim kolega, byś mnie pouczał, i nie jesteśmy na ty.. Skończ swoje dziecinne zagrania. Forum jest publiczne, a ja nie widzę twojej tutaj twojej tezy w braku mojej kultury, bo pouczać możesz kiedyś swoje dzieci. 

Więc, dziękuje Ci za przemiłą konwersacje.. że tak powiem, nie będąc chamskim, nie wpierdalaj się już tym temacie, i nie pisz tutaj więcej.

@używałem skripta, jednak sam mógłbym się pobawić i plugin napisać.

jeśli już chodzi, odezwij się do mnie na gg lub skype.

Opublikowano

Przepraszam za niepełny refresh co 24h.

Czy ktoś może coś jeszcze powiedzieć w tej sprawie?

Potrzebuję bardzo, chciałem już niedługo coś wykminić na serwer.

I czy była by możliwość zablokowania ramek w skripcie?

Raczej to nie działa:

on leftclick on frame:
    cancel event 

Opublikowano

@REFRESH.

Opublikowano

Dzięki za pomoc, @Up.

Temat rozwiązany, nie da się już rozwalać itemów w ramce, dziękuje ;)

Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...